منتدى لمسـات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى للجميع
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

 

 طريقع عمل بيتزآ

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مہٰہٰزأإجيہہ 'ۦ، 'ۦ
مديره المنتدى
مہٰہٰزأإجيہہ 'ۦ، 'ۦ


عدد المساهمات : 195
نقاط : 306
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 20/09/2013
العمر : 23
الموقع : في بيت ابوي

طريقع عمل بيتزآ Empty
مُساهمةموضوع: طريقع عمل بيتزآ   طريقع عمل بيتزآ Emptyالسبت يونيو 28, 2014 9:15 am

بيتزا نفس طعم عجينة بيتزا هت وألذ مع طريقة عمل صلصة البيتزا بالصور

النهاردة هااقدملكوا بيتزا ولا المطاعم
بل تنافسها مش في الشكل بس ولكن في الطعم كمان
بجد نفس طعم عجينة بيتزا هت واجمل
أنا عندي الأولاد بيحبوا البيتزا اللي أنا بعملها اكتر من اللي بنشتريها من برة
وانا متأكدة اللي ها اجربها تصدق كلامي
اولاً
العجينه اللي بستخدمها في البيتزا هي عجينة
حبيبة قلبي ام أنمار وسبق ونزلت موضوع عنها
وللأسف الصور اتمسحت
وكتيير طلبوها مني ع الخاص
وكمان طلبوا طريقة الصلصة
النهاردة ان شاء الله بحاول ألبي طلباتكوا
كمان أنا أضفت للعجينه مكون بسيط
وهو دا سر المطاعم
ها اقولكوا عليه ف المكونات
مقادير العجينه
6 كوب دقيق
علبة زبادي
2 كوب حليب سايل دافئ
5 معلقه كبيرة زيت زيتون
1/4 كوب سكر
2 م ك خميرة
م ص بيكنج بودر
رشة ملح
والمكون البسيط اللي أضفته هو
1/4 م ص ثوم بودر او ممكن تحطي 1/2 م ص
صدقوني بتطلع العجينه روووعه نفس المطاعم
الطريقه
نخلط الحليب الدافئ والزيت والزبادي في خلاط الطعام
ثم نضيف له كوب دقيق والخميرة والسكر
ونخلط حوالي ثلاث دقائق
ثم يصب الخليط في وعاء ويضاف لباقي كمية الدقيق بعد ما أضفنا الدقيق البيكنج بودر والملح
يعني مش بحط ب ب والملح في الخلاط
لا بخليه مع الدقيق
ونعجن كويس جداً
لو في واحدة فيكم مضايقه من حاجه تحط همها في العجين
والصراحه أنا بحب اعجنها علي الرخامه. وبطريقة حورية المطبخ
أكيد كلكوا عارفينها
بتدي نتيجه هايله للمعجنات
وأكيد انتوا لاحظتوا دا في كل معجناتي ( ثقه هه)
المهم دي الصور توضحl]
ودي صورة قبل وبعد التخمير
العجينة بتختمر بسرعه جداً

وعما العجينه تختمر نكون جهزنا الصلصه
نقطع بصل ونشوحه مع شوية زيت
ثم نشوح معاه فلفل اخضر مقطع
أنا بحب اشوحهم ع النار شويه أحسن لانها بتدي طعم حلو
ثم نضيف الطماطم المقطعه
ونغطي حوالي خمس دقائق لغاية ما كل حاجه تلين
ثم نفرمها في المفرمه ونرجع نحطها ع النار تاني
ونضيف لها صلصة طماطم ومعلقة كاتشب
وملح وفلفل اسود وكسبرة ناشفه وشوية شطه للي يحب
ومعلقه صغيرة سكر عشان يدي توازن وماتكونش حامضه
ونسيبها تتسبك ع النار لغاية ما تنشف من المايه وتكون الصلصه متماسكه ومفيش فيها ولانقطة مايه
والصور توضح
ملحوظه مهمه جداً جداً

لازم ولابد الصلصة تكون باردة
بمعني ممنوع تحطيها علي العجينه وهي ساخنه
دا بيفسد العجينه ومش هاترتفع وتنفش معاكي
والسر دا أنا لاحظته من نفسي
من خلال خبرتي في المطبخ
يعني أنا بجهز منها كميه وبحطها ف الفريزر
ولما احب اعمل بيتزا بطلعها واخليها تفك او احطها فك الميكرويف
يارب تكون النقطه دي وضحت

نيجي لتشكيل البيتزا
نقطع العجينه كور كبيرة ع حسب حجم الصينيه
وبفردها الاول بالنشابه
وبعدين احطها في صينيه مدهونه
وافردها كويس وأحاول اعمل لها حواف يعني تكون الأطراف مرتفعه شويه عن الوسط
ثم نضع الصلصه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://lmsat.jordanforum.net/
Şмĺ!ę Ǫϋęęή
مشرف الدردشه
مشرف الدردشه
Şмĺ!ę Ǫϋęęή


عدد المساهمات : 767
نقاط : 1030
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 30/08/2013
الموقع : آهـــًًدْْءً ( خًًــاْْصًً ) لــًً ألَغْْـًـًـًلآً (آنـآ مـآبـي مًـنْ ... ( إحًسًـآسًكًــ .. سًـوْى آنَـي أذآ شفتكك.. أنـًآدَي لـَ آلَسَمـآ ** يَـَـآآ رَب ** .. يًـآحَنَـآن يَـآمَنَـآن { لآ تَحَــًرَمَنَـي هْـآلإنَسَـآن }

طريقع عمل بيتزآ Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقع عمل بيتزآ   طريقع عمل بيتزآ Emptyالسبت يونيو 28, 2014 1:23 pm

رؤووعهه ريمو ..آستمريي

**ــــــــــــــــــ ~ التواقيع ~ ــــــــــــــــــ**
اشتقت إليگ : وَ تَبآ لكل شَيء حَرمّنيَ مٌنگ ..•
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقع عمل بيتزآ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى لمسـات :: لمسات اسريه :: لمســـــــــــــــــــــــــــاتكـ ف الطبخ-
انتقل الى: